- Hjem
- Krybdyr tilbehør
- Terrarier
- Faunaboks
Seneste indlæg på bloggen
Huler i terrariet: Nøglen til dit krybdyrs trivsel og velvære
Pasningsvejledning til Phelsuma Borbonica Grand Etang (Reunion Daggekko)
Pasningsvejledning til græsk landskildpadde (Testudo hermani (boetgeri)
Pasningsvejledning til skægamer (Pogona vitticeps)
Åbent Hus hos Monis: 10-års fødselsdag!
Se alleBlog kategorier
- Monis Krybdyrs Blog (8) Monis Krybdyrs Blog Her finder du en masse viden fra pasningsvejledning om krybdyr eller blog om insekter, der [...]
- Pasningsvejledning til Krybdyr (8) God læse lyst
- Insekter (8)
Faunaboks
Der er 22 produkter
Aktive filtre
Læs mere...
Skjul igen
Hvis du godt kan lide at arbejde med de mindre dyr, er det næsten garanteret, at du får brug for en fauna boks på et tidspunkt. Boksene i vores udvalg findes i forskellig størrelse, lige fra miniversionen til en ekstra stor faunaboks. De fås alle til en god pris, så du er sikker på at få meget for pengene, uanset hvilken størrelse, der passer bedst til dine behov. Hvis du står og mangler en faunaboks i høj kvalitet, der kan bruges til næsten alle formål, bør du se nærmere på de forskellige muligheder i vores sortiment.
En fauna box er uundværlig i arbejdet med dyr
Faunabokse er bare geniale fordi de er så alsidige i deres anvendelse. Når man eksempelvis er på messe er en faunaboks bare smart fordi du kan bruge den til at transportere de dyr hjem som du køber. Det kan du læse meget mere om længere nede.
Ud over det kan faunabokse faktisk bruges til rigtig mange af de mindre gekko arter.
Kronegekkoen er et af de dyr som egner sig godt til livet i en faunaboks.
Den lille nataktive gekko behøver ikke en masse plads når den er unge og det kan hurtigt komme til at virke som meget plads, når gekkoen skal bevæge sig rundt.
På mindre plads vil dyret trives bedre, tage mere på i vægt og benytte mindre energi på at jage insekter eller indtage foder i form af mos.
Hvis du vil vide meget mere om kronegekkoen så kan du her læse meget mere her om hold og opdræt af den lille spændende gekko.
Faunabokse er også geniale til opbevaring og opdræt af dit levende foder. Kakerlakker trives godt i faunabokse og du kan nemt betjene tingene fra oven af uden at have en masse kontakt med dyrene.
Også fårekyllinger og græshopper kan opbevares effektivt i faunaboksen og du ender ikke med at have foderinsekter ud i hele huset.
Er du mere den nørdede type som elsker blomsterbiller, ederkopper, knælere eller andre eksotiske insekter, så er en faunaboks også bare sagen.
Det er let at opbevare sine hobby insekter i en faunaboks og man kan stable dem oven på hinanden, uden det går ud over dyrenes komfort.
Transportkasse til mindre dyr
Hvis man skal transportere insekter eller mindre dyr fra A til B, er det ikke altid nemt at finde den rigtige emballage. Det er nemlig vigtigt, at dyrene er forsvarligt låst inde og ikke har mulighed for at komme ud af boksen. Samtidig skal der også kunne komme luft og ilt til dyrene, og hvis der er tale om en længere tur, bør der også være mulighed for at tilse dyret undervejs. Til netop dette formål er en fauna box genial. En faunaboks er nemlig designet og fremstillet med henblik på dyrets ve og vel. Derfor er der god luftgennemstrømning i den bærbare boks, samtidig med at de lågen i toppen gør, at man kan fodre dyrene, uden at tage låget helt af. En fauna box er altså oplagt at bruge, når man skal transportere mindre dyr som hamstere og mus i fx bil eller tog.
Lav dit eget mini-akvarium med en stor faunaboks
Kunne du godt tænke dig at holde fisk, men har du ikke plads eller penge til et kæmpe akvarium? Så kan en faunaboks i large eller større bruges som et miniakvarium til fx guppyer. Hvis man bruger en faunaboks som akvarium, bør man dog kun bruge mindre fisk og krebsdyr, da større dyr har brug for mere plads og flere liter vand. Vær også opmærksom på, at du bør installere en pumpe i boksen, hvis du vil bruge den som akvarium. Det sikrer nemlig, at vandet forbliver rent og iltet, så dine fisk og krebsdyr kan overleve. En faunaboks kan også bruges som midlertidigt opholdssted for beboerne i dit akvarium, mens du renser det.
Ud over fisk vil en faunaboks også kunne fungere godt som reje akvarium, de små rejer har nemlig ikke det store behov for vand og fåes i mange forskellige farver.
Indfang dyr og iagttag deres adfærd
Hvis man er på fiske- eller skovtur, er en faunaboks et oplagt valg til opbevaring af insekter og/eller fisk, som man fanger og finder.
Det sikrer nemlig, at dyrene har det godt, samtidig med at man nemt kan betragte dyrene og deres adfærd. Især hvis man har børn med på tur, er en faunaboks ideel, da den kan bidrage til læring om de forskellige dyr og insekter.
Hvis man vil have fisk og krebsdyr i sin faunaboks, er det en god idé at fylde den med vand fra den sø, hvor man fisker, da det giver et naturligt og sikkert miljø til dyrene.
Det samme gælder for insekter og biller, der findes i skovbunden, hvor det er smart at lægge lidt jord og blade i bunden af faunaboksen.
Husk at når du indfanger dyr og opbevare dem fra den danske natur skal de tilbage til naturen.
Specielt i efteråret er det ikke en god ide at indfange dyr da de på dette tidspunkt er på vej mod vinterdvalen.
Mange dyr er aktive i det sene efterår men begynder så småt at tømme systemet for at gå i dvale.
Ved at forstyre deres cyklus i den bedste mening for at lære mere om dyrene, risikerer du at dyrene dør fordi du bringer dem ind i varmen.
Derfor hvis i er på opdagelse i skoven eller ved vandet så sørg for at det du indfanger, studeres på det sted du finder det.
Når i har brugt et par timer på at studere dyrene så sæt dem fri igen og giv dem muligheden for at leve et godt, langt og ikke mindst normalt liv i naturen.
Opdræt af insekter til foder og mad
Faunabokse er også et oplagt valg til opdræt af insekter. Her kan faunaboksen fungere som bolig og rede for insekterne. Det gælder eksempelvis insekter som fx melorme, kakerlakker, fårekyllinger og græshopper. De forskellige størrelser målretter sig forskellige slags insekter, idet nogle insekter har brug for mere plads end andre. Insekterne kan blandt andet bruges som foderdyr til reptiler og øgler, eller de kan bruges som mad til mennesker, hvis man er med på de nye trends. Hvis du bruger din faunaboks til opdræt af insekter, kan du bruge en varmemåtte for at sikre et varmt miljø, hvor insekterne hurtigt vokser og formerer sig.
Alsidige faunabokse i høj kvalitet
Der er altså mange anvendelsesmuligheder for de faunabokse, som du finder her i vores udvalg. De forskellige størrelser gør, at du med garanti også kan finde netop den fauna box, som du står og mangler. Og selvom vi forhandler billige faunabokse, behøver du ikke være bekymret for kvaliteten. Vores bokse er nemlig både holdbare og smarte i deres design, hvilket letter dit daglige arbejde med dyr og insekter. Den kraftige og transparente plastik sikrer, at dyrene er forsvarligt lukket inde, samtidig med at du nemt kan holde øje med dem og følge med i deres liv. De 2 låger i toppen gør, at det er nemt at smide mad ned, uden at låget skal tages helt af. Samtidig har vores faunabokse runde kanter og hjørner, hvilket sikrer, at det er nemmere at gøre hurtigt og effektivt rent. Boksenes udformning og størrelse gør desuden, at de er nemme at få plads til derhjemme – fx på en hylde, i vindueskarmen eller stillet væk i skabe og skuffer.
Forskellige størrelser til forskellige formål
Som sagt har vi et stort udvalg af faunabokse i forskellige størrelser. Størrelsen er nemlig afgørende for, hvor godt den enkelte box matcher et formål. Vores mindre faunabokse fås både i kvadratisk størrelse som faunaboks 30x30x30 cm og som et rektangel med vores faunaboks 30x20x20 cm. De egner sig godt som midlertidig opbevaring for mindre dyr som fx fisk eller insekter, ligesom de også kan bruges til opdræt af insekter, hvis man ikke har så mange. Vores store faunaboks 60 cm eller faunaboks 50 cm er ideelle til opdræt af mange insekter eller som transportkasse. Derfor er det en god idé at havde dit specifikke formål med boksen for øje, inden du køber en faunaboks i XXL og finder ud af, at den er alt for stor. Selvom vores faunabokse er billige, er det nemlig ærgerligt at få købt den forkerte størrelse. Hvis du har brug for vejledning mht. størrelse på din nye faunaboks, kan du naturligvis altid kontakt os, og så hjælper vi dig med at tage det helt rigtige valg.
Populært valg til opdræt af insekter som foderdyr
Faunabokse kan som sagt bruges til mange ting, men de er især ideelle til opdræt af insekter som foderdyr. Hvis man har mange krybdyr eller eksotiske insekter der spiser insekter, kan det blive dyrt at skulle købe foder til dem. Derfor kan det i det lange løb godt betale sig selv at opdrætte insekter til foder.
Hvis man er glad for at arbejde med dyr, kan det også være sjovt at opdrætte fx kakerlakker eller melorme på egen hånd. Vælger man at opdrætte livlige insekter som fårekyllinger og græshopper, kan man desuden fodre sine reptiler med levende insekter og derved aktivere dyrene i en lille jagt.
Stort set alle øgler spiser insekter, og når du opdrætter dine egne insekter fra bunden, er du desuden helt sikker på, hvad det er, du fodrer dine dyr med.
For mange vil det også vise sig at være billigere at opdrætte egne foderdyr i det lange løb, selvom det selvfølgelig er lidt dyrere i starten, når man skal investere i udstyr som fx faunabokse.
Husk at stort set alle insekter har brug for varme, dette får processen til at gå hurtigere og insekterne bliver meget mere livlige.
Hvis du syntes det er svært at fange insekterne i faunaboksen, kan det være en god ide at investere i en foderpincet.
Derved undgår du direkte kontakt med foder insekterne, dette er en virkelig god ide da insekter kan fremkalde allergier hos os mennesker og derved kan det være du skal skille dig af med dit elskede krybdyr.
Du skal derfor altid håndtere insekterne i boksen med varsomhed, da en insektallergi kan få meget fatale konsekvenser for dig.
Mennesker der har alleriger over for chokolade, er faktisk meget sjældent allergiske over for kakaobønnen. Her er det faktisk en allergi over for kakerlakker som gør dig gældende.
Indret din faunabox til dine insekter
Faunaboksen er genial til insekter, da den kan tilpasses, så den opfylder den enkelte arts specifikke behov.
Det er aldrig en god idé at blande forskellige foderinsekter, og derfor bør man have mindst en box til hver art, man opdrætter.
Populære valg inden for foderinsekter er blandt andet kakerlakker, fårekyllinger, græshopper og voksmøllarver.
Alle disse dyr er forskellige, og derfor er det heldigt, at man kan indrette sin faunaboks, så den opfylder disse behov. Fx er der nogle dyr, der kræver mere varme end andre.
I det tilfælde kan man bruge en lampe eller en varmepude til at hæve temperaturen i og omkring boksen. I en faunaboks kan man med fordel bruge skillerum, hvor man fx kan lægge æg fra insekterne over, indtil de udklækkes og bliver til nye insekter.
Med den rigtige faunabox gør du det altså nemmere for dig selv at få opdrætte dine insekter og få dem til at trives.
Har dyrene brug for lys kan du også indsætte en lampe i boksen og er der brug for begge dele i boksen kan dette nemt installeres med en fatning og en varmelampe.
Til indretning af faunaboxen kan det også være en rigtig god ide at benytte sig af æggebakker.
Dette giver insekterne gode muligheder for skjul og får dem til at trives bedre.
Insekter holder af privatliv
Hvordan du indretter din faunabox, er naturligvis afhængigt af netop det insekt, som du har med at gøre. Men generelt er det sådan, at insekter sætter pris på skjulesteder og privatliv.
Hvis du virkelig vil have dine insekter til at trives i din nye faunaboks, bør du altså indrette den, sådan at dyrene kan kravle rundt og gemme sig.
Det kan gøres ved at udstyre boksen med sammenkrøllet avispapir, tomme toiletruller eller stykker af køkkenrulle eller æggebakker. Det optimale er dog at indrette din faunaboks ved hjælp af æggebakker. Æggebakker skaber nemlig både hulrum og skjulesteder, samtidig med at de er utroligt nemme at klippe til og arrangere oven på hinanden.
Når du stabler æggebakkerne i din faunabox, så sørg for at du stabler dem så du vender med den samme side mod hinanden, så det er nemmere for insekterne at kravle ind. Det er desuden vigtigt, at du bruger fabriksnye æggebakker, da gamle kan have mider, som kan inficere miljøet i din boks.
Sørg for mad og fugt til dine insekter
Ligesom alle andre dyr har insekter brug for mad og drikke for at overleve i en faunabox.
Igen er det afhængigt af det enkelte dyr, hvor meget fugt, der er brug for, og hvilken mad, der foretrækkes.
Men generelt er det en god idé ikke at stille et decideret bad eller en skål med vand i faunaboksen, da insekterne så kan risikere at drukne.
I stedet bør man fugte et stykke vat eller en klud, da det giver den nødvendige fugt uden en risiko. Man kan også lægge fugtigt frugt eller grønt i faunaboxen, fx kartofler eller agurk.
Det er dog vigtigt, at man løbende holder øje og skifter jævnligt, da der ikke må komme råd eller mug i din faunaboks.
Skimmelsvamp der bla. kommer fra grøntsager og frugter der er gået i forrådnelse, kan ende med at slå alle dine insekter ihjel og du må starte helt forfra. Derfor er det super vigtigt at at du fjerner ikke spist grønt og frugt hver eller min hver anden dag. Derved undgår du at dyrene dør.
Med hensyn til foder er tørfoder som fx fiskeflager, foderpiller til insekter eller lignende det oplagte valg. Vær dog sikker på kvaliteten af det foder, du giver dine insekter, da det i sidste ende også er det, som dine øgler og reptiler kommer til at spise. Selv om der står en masse om at du skal ryde op i kulturen er det også vigtigt at huske at eksempelvis dubia kakerlakker ikke kan trives hvis ikke de har afføring fra kakerlakkerne i kulturen.
En ny dubia kultur vil komme hurtigere i gang hvis du husker at få noget afføring fra den moderkultur de kommer fra med.
Der er så at sige en eller anden bakterie eller svamp som kakerlakkerne har brug for for at komme til at trives.
Kontakt os, hvis der opstår tvivl eller spørgsmål
Hvis man er ny på området, kan det være svært at finde ud af, hvilken faunabox, der er det rigtige valg.
Selvom man har arbejdet med faunaboxe før, er det ikke altid lige nemt at gennemskue, om en faunaboks 20 L er bedre end en fauna box 30 L.
Som sagt er den rigtige størrelse og det rigtige valg helt afhængigt af, hvad man skal bruge den enkelte boks til.
Derfor kan der hurtigt opstå tvivl eller spørgsmål, som du måske ikke har fundet svar på her.
I det tilfælde er du altid mere end velkommen til at tage direkte kontakt til os. Vi har nemlig stor viden og kendskab på området, som vi gerne deler ud af.
For selvom vi har gode og billige faunabokse, er der ingen grund til at betale for meget for bokse, som du måske slet ikke får brug for.
Derfor kan du altid ringe til os på 87 86 50 60 eller skrive på mail [email protected].
Skjul igen