Krybdyr foder i højeste kvalitet
Når det kommer til foder til krybdyr så er markedet broget og svært at finde ud af.
Der produceres mange forskellige fodertyper og hvad der er det rigtige kan være svært at finde frem til.
Inden for færdig foder findes der en masse hvor meget af det kommer fra USA og hvor tanken sikkert har været god men hvor det udviklede krybdyrfoder ikke har den ønskede værdi for dyret.
Mange producenter anvender store mængder af sukker i deres foder hvilket gør at dyrene elsker deres krybdyr foder men ofte er dette ikke godt for krybdyrene.
Igennem mere end 10 år har vi hos Monis beskæftiget os med fodring af krybdyr og har introduceret meget nyt foder til det danske marked.
I en travl hverdag er det nogle gange let at indkøbe færdigt krybdyrfoder og give til sine dyr. Denne løsning er ofte ikke altid den bedste fordi ingredienserne i foderet ofte er af ringe kvalitet og ofte ikke kommer tæt på det naturlige som krybdyr har brug for.
Når det kommer til færdigt foder finder du her en række forskellige typer af krybdyrfoder, dette foder anbefales ofte som et supplement til den daglige fodring men vil aldrig kunne udgøre det for hvad dyrene finder i naturen.
Mange krybdyr spiser i naturen levende insekter og det er derfor vigtigt som det første at finde frem til hvad foder krybdyret vil spise i naturen.
Er der tale om et krybdyr der tager både levende og døde insekter så vil det være en mulighed at benytte insekter som er enten tørrede eller pakket i dåser men levende vil nok altid være at foretrække.
Når det kommer til levende insekter kan man sagtens finde foder på markedet til lavere priser, dette krybdyrfoder er ofte i en kvalitet som ikke giver krybdyret det der er behov for.
Ofte betyder prisen på varen ikke at krybdyrfoderet er dårligt produceret, det handler blot om at transporten af krybdyr foderet har været længe under vejs og dette gør at prisen kan holdes lav.
Desværre betyder transporttiden også at krybdyr foderet ofte mister den kvalitet der er så vigtig for krybdyrenes ve og vel.
Dette er noget der har lagt os hos Monis på sinde i flere år og derfor har vi sørget for at transporten er så kort så mulig og liggetiden så kort så mulig.
Derfor kan vi med god samvittighed sige at vores levende insekter har et af markedets bedste kvaliteter når det kommer til foderværdier.
Nogle foderdyr er en bestillingsvare dette være græshopper, fårekyllinger og andre typer af insekter der hurtigt mister deres værdi hvis ikke de holdes under optimale forhold.
Så ønsker man levende insekter, skal de bestilles inden tirsdag kl. 10:00.
Herefter sendes de onsdag og du modtager dem torsdag eller fredag.
Er der tale om andre foderinsekter der lagerføres så som zophobas, melorme, dubia kakerlakker, cubanske bænkebidere, hvide tropiske bænkebidere, springhaler eller bananfluer lagerføres disse stort set hele tiden og bestilles disse inden kl. 15:00 bliver de pakket samme dag.
Krybdyrfoder er både levende insekter og tørfoder
Når det kommer til tørfoder så kan dette være foder til gekkoer, skægagamer, leguaner eller skildpadder.
Her er kvaliteten i højsæde og produkterne udvalgt ud fra devisen om at det skal være så naturligt så muligt.
I den ideelle verden ville naturlig fodring være at foretrække men i en stresset hverdag kan krybdyr foder ofte komme til at fylde meget og derfor kan det være nemt at ty til færdige alternativer.
Når det kommer til fodring af krybdyr er det dog vigtigt at huske at krybdyr på ingen måde kan sammenlignes med andre dyr.
Ofte bliver der tale om rutinemæssig fodring hvor dyrene får krybdyr foder hver 2-3 dag og ofte bliver det det samme foder som krybdyret får.
Det er vigtigt at huske at krybdyr på ingen måde kan sammenlignes med andre kæledyr så som hund og kat hvor de færdige fodertyper ofte dække alle dyrets behov.
Krybdyr har ikke samme historiske bopæl i hjemmet som de før nævnte dyr og deres instinkter beror på hvor de kommer fra i naturen.
Ofte får vi at vide, min skildpadde vil ikke spise det og det krybdyr foder eller min kamæleon vil kun spise græshopper.
Det eneste man opnår ved at være god ved sine krybdyr er en misforstået godhed.
Naturen er barsk og hård, her er der ikke plads til at være kræsen og derfor har krybdyr indrettet sig efter disse forhold.
Krybdyr kan derfor gå flere uger uden mad og vand uden at tage skade af det fordi der i naturen ikke kommer krybdyr foder forbi hver 2-3 dag.
Det er vigtigt at fodre varieret og ikke lægge sig fast på en type af foder fordi det er nemt og fordi det er det eneste ens krybdyr gider spise.
Brug derfor det foder der findes og som passer til dyret med måde og lad være med at overfodre.
Udvælg krybdyr foder ud fra devisen om at det skal være varieret og at en enkelt type af foder ikke altid er det rigtige at gå med.
Ofte ses det at krybdyr bliver overvægtige får store haler som man ser ved eksempelvis leopardgekkoer, dette opfattes ofte som et sundhedstegn men sandheden er at dyrene ofte ikke når den alder de ellers ville have opnået.
Leopardgekkoer eksempelvis ses som sunde hvis deres haler er tykke og fede men halen er blot et depot hvor gekkoen kan opbevare fedt i til tider hvor der ikke er til at finde foder.
Krybdyr der er overvægtige ender ofte med en alt for tidlig død grundet fedtlever og nyresvigt.
Ved at holde øje med dyrene og sørge for at tilpasse mængden af krybdyrfoder vil man samtidig opleve at man kan have krybdyrene længere og ikke får unødige udgifter til dyrlæge grundet overfodring.
Det er vigtigt at fodre varieret og gøre brug af det foder der findes på markedet, kommer det til levende insekter er det vigtigt at huske at fodre varieret.
En kamæleon kan godt leve af græshopper eller voksmøllarver men det er ikke et naturligt liv præcis på samme måde som at en skægagame godt kan leve af melorm men at der vil opstå problemer på sigt.
I stedet for at fodre med en type af foder så varier foderet og sørg for at komme så tæt på den naturlige fodring så muligt.
Krybdyr foder er ikke bare krybdyrfoder, det handler om at kende til det dyr der skal fodres og sørge for at fodre varieret.
Vil kamæleonen ikke spise andet end græshopper så bliv ved med at tilbyde den andet end græshopper, fjern græshopperne helt fra planen og tilbyd kun andre foderemner.
På et tidspunkt finder dyret ud af at der ikke er andet og derfor er den nød til at spise hvad der serveres.
Derved opnår man at dyret kommer så tæt på det naturlige så muligt og derved opnår optimal trivsel.
Tødfoder så som nekton crested gecko food eller Pangea Crested Gecko Food er udmærket som foder til en kronegekko og kronegekkoen vil sagtens kunne overleve på dette.
Problemet opstår dog i at mange kun anvender 1 smag eller et mærke og derved opstår der en forsmag for det som serveres.
Man laver i alt sin enkelthed om på naturen og gør den statisk, men naturen er ikke statisk, naturen er dynamisk.
Hvad betyder det så?
I alt sin enkelthed betyder det at der i naturen ikke er vandmelon eller banan tilgængeligt hver dag, der er dage hvor en sværm af græshopper eller andre insekter rammer området og her vil krybdyrfoderet bestå af insekter frem for frugt.
I naturen er der heller ikke mad tilgængeligt hver dag eller for den sags skyld hver 3. dag så i stedet for at give krybdyrsfoder ud fra et skema så gør det mere naturligt, hold pauser en gang i mellem og lad være med at fodre i 4-5 dage, på den måde vil dyrene være sultne og tage hvad der nu kommer forbi.
Hvilket krybdyrfoder skal jeg vælge til mit dyr?
Hvilket krybdyrfoder du bør vælge afhænger i høj grad af hvilket krybdyr du har og hvor den kommer fra i naturen.
Det vigtige er at sætte sig ind i de basale behov for foder som dit krybdyr har for at sikre den bedste vækst og den bedste trivsel.
Færdigt foder som du finder her på siden kan være gode supplementer til den daglige kost og hjælpe i den stressede hverdag.
Det er dog vigtigt at huske at krybdyr ikke er født ind i vore hjem og derfor ikke tilegnet til en kultur hvor færdige fodertyper er vejen frem.
Der findes massere af gode typer af krybdyrfoder der ude som dækker en del af dyrenes behov men der findes desværre også mange typer på markedet hvor der er massere af tilsætningsstoffer der ikke vil være at finde i naturen.
Ofte vælger mange ud fra hvad dyret spiser meget af og giver dette som foder til deres dyr i den tro at det er godt for dyrene.
Når man begynder at gå tæt på indholdet finder man frem til at meget af indholdet slet ikke er naturligt og noget som dyrene aldrig ville finde i naturen.
Ofte fører disse fodertyper til overvægt, misdannelser og alt for tidlig død.
Hos Monis har vi valgt en del af disse fodertyper fra simpelt hen fordi vi kun ønsker det bedste for dyrene.
I den ideelle verden ville der slet ikke være foder som var færdigt men færdigt foder er heller ikke altid en dårlig ting fordi det også hjælper til en nemmere hverdag.
Det vigtige når det kommer til krybdyrfoder er dog altid at huske at fodre varieret.
Ofte hører vi at melorm, voksmøl laver eller andre orme er dårligt foder for dyrene og det er også delvist korrekt men som med alt andet krybdyrfoder handler det om balancer.
I naturen vil diæten ikke kun bestå af tørpiller eller frugtmos, for ikke at tale om kun kakerlakker.
I naturen vil diæten være mere fleksibel og som det er med alt andet foder så handler det om at fodre varieret.
Læg dig derfor ikke fast på et mærke eller på en type af foder til dine dyr, sørg i stedet for at fodre varieret og vil dyret ikke spise så handler det ikke om krybdyrfoderet men mere om at dyret bare ikke er sulten nok.
Lad forskellige foderemner indgå i fodringen og husk at variere foderet på den måde får man gode, stærke og sunde dyr der får et godt og langt liv.
Læg dig ikke fast på at fodring skal ske på bestemte dage men husk at i naturen kan der også være perioder hvor der er tørke eller mangel på føde.
Dette vil gøre at dyrene ikke bliver kræsne og dermed kan fodres med lidt af hvert.
Hold øje med dine krybdyr og tilpas krybdyrfoderets mængde ud fra hvordan de ser ud.
Har man et dyr der har en tyk hale eller på anden måde måske er lidt overvægtig så lad dyret sulte for en periode således at det taber sig.
Lad også dyrene arbejde for føden frem for at servere det foran næsen på dem, ved at gøre det så naturligt så muligt vil man også få mere aktive dyr og dermed mere glæde af dem.
Kvalitets krybdyrfoder er det vigtigste for os.
Alle vores priser er fair, og vi prøver altid at få dem lavere ned hvis det er muligt. Men pris og kvalitet følger også hinanden. Skulle du bruge hjælp til det mindste med dit krybdyrs eventyr, kan du altid kontakte os, vi ved rigtig meget omkring denne verden, og hvis vi ikke ved det, har vi massere af eksperter rundt omkring, som vi kan spørge til råd.
Noget af vores foder kommer fra andre producenter da de laver det i den højeste kvalitet, men nogle insekter producerer vi selv, da vi ikke har kun finde bedre kvalitet andre steder.
Når du modtager krybdyrfoder fra os, levende eller ikke, kan du altid regne med kvaliteten af krybdyrfoderet. Ender man med at få nogle insekter der ikke lever op til forventningen, vil vi gerne du kontakter os, så vi kan hjælpe dig med at finde noget nyt/andet. Selvfølgelig uden ekstra omkostninger.
Når vi sender foderdyr afsted hos Monis, sørger vi altid for at give foderdyrene godt med væske/mad med. Dette gør vi ved at give med et stykke figenkaktus med. Figenkaktus indeholder væske, vitaminer og proteiner som er vigtige for insekternes trivsel og for at de har den optimale foderværdi for dine dyr.
På den måde sikrer vi at dine dyr modtager den bedste kvalitet af krybdyrfoder.
Når du modtager din pakke vil du dog ikke altid se figenkaktus i pakken, dette skyldes ofte at dyrene allerede har konsumeret det stykke kaktus vi har puttet i pakken.
Du kan dog altid være sikker på at vi inden afsendelse har sørget for væske hos levende insekter, dette sikrer nemlig at kvaliteten er helt i top og derved kan du starte fodring med det samme du modtager dit krybdyrfoder.
Hos Monis er krybdyret i første række, og derfor er kvaliteten altid vigtigst.