- Ny
Violin knæler - Gongylus gongylodes Par
Violin knæleren er en af de få arter af knælere der kan leve fredeligt sammen i grupper
Der kan dog opstå problemer hvis der er mangel på foder i terrariet i disse tilfælde kan Violin knælere sagtens finde på at æde hinanden.
Violin knæleren er nok også en af de mest bizart udseende knælere der findes.
Hunner bliver op til 10-11 cm hannerne 8-9 cm som fuldvoksen.
Her er der tale om par som er L5-L6
Hvor stort et terrarie skal der bruges til en eller flere Violin knælere?
Størrelsen på terrariet afhænger af dyrets størrelse, minimum 3x dyrets længde i højde og bredde.
Violin knælere kan holdes i grupper, dog skal der være rigelig plads hvis der holdes flere sammen, og der skal gives rigeligt med foder.
Er der mangel på føde, vil kannibalisme sandsynligvis forekomme.
Terrariet indrettes således at der er massere af grene da Violin knæleren i sit oprindelige habitat på Sri Lanka og i Indien lever i buske og krat hvor den fanger fluer og andre flyvende byttedyr.
Terrariet kan med fordel indrettes med 1-2 cm jord i bunden af terrariet således at der kan holdes lidt på fugten.
Hvor meget vand og hvilket foder skal en Violin knæler have?
Violinknælere lever i et relativt tørt og varmt område i Asien.
Det er derfor ikke nødvendigt at anvende vandskål til Violin knælere da de får det meste af deres væske fra byttedyrene.
Små nymfer L2 spiser små bananfluer.
Store nymfer L3-L4 spiser store bananfluer
Halvvoksne Violin knælere L4-L6 spiser typisk voksmøllarver, sommerfugle, stuefluer, guldfluer og mindre fårekyllinger.
Voksne knælere L7-L8 spiser for det meste større byttedyr så som spyfluer, sommerfugle, halvstore fårekyllinger og mellem græshopper.
I naturen spiser Violin knælere mest flyvende byttedyr der kommer i de krat og buske hvor de ligger på lur. Knæleren flytter sig sjældent og vil som regel sidde og vente på at kunne tage fat i sit bytte lige foran sig med sine lange arme.
I naturen lever Violin knæleren også i grupper da levesteder typisk er buske og krat i tørre områder uden tæt bevoksning. De kan derfor også holdes sammen i et terrarie men for lidt føde eller for lidt plads kan føre til kannibalisme.
Ønsker man at fodre med voksmøl kan dette med fordel indkøbes som kultur (kan købes her) og opbevares ved stuetemperatur.
Typisk tager det 1 måned fra larven bliver til møl men disse udgør et glimrende knæler foder også.
Hvor varmt og fugtigt skal en Violin knæler have det?
Violin knælere kræver en del varme og holdes bedst ved en temperatur på mellem 26 og 40 grader.
En varmelampe eller fx. en lille 15-20w halogenspot kan være nødvendig for at holde den optimale temperatur ved Violin knæleren.
Holdes Violin knæleren i et net terrarie vil det være nødvendigt at spraye med en blomsterforstøver 3-4 gange ugenligt for at det ikke bliver alt for tørt men modsat andre regnskovslevende knæler arter så skal denne holdes til den tørre side.
Holdes Violin knæleren i et glas terrarie vil spray med blomsterforstøver kun være nødvendigt 1 gang i ugen.
Bemærk at når Violin knæleren skal skifte exoskelet må der gerne forstøves lidt ekstra med vand, men fugtigheden skal falde igen, ellers får knæleren problemer efter hamskiftet hvor det nye skellet skal hærde op.
Violin knæleren stopper med at tage foder til sig et par dage før hamskifte.
For at Violin knæleren kan trives optimalt er det ikke nødvendigt med en lyskilde men knæleren skal have en døgnrytme således at der både er nat og dag, om natten må temperaturen gerne falde til 20 grader men ikke under dette.
Violin knælere er dagaktive og jager deres bytte i dagtimerne.
Har du brug for hjælp til din Violin knæler?
Hos Monis arbejder vi hver dag for at gøre tingene bedre og vi ved at mange kan sidde tilbage med spørgsmål som ikke besvares her.
Du er derfor altid meget velkommen til at kontakte os dette kan med fordel være om Torsdagen hvor vores eksperter sidder klar til at hjælpe med dine spørgsmål og vi vil hjælpe dig så du kommer godt i gang med at holde Violin knælere i dit hjem og vil lykkedes med det.
Dine dyr er nemlig vores passion.