Ovnfisk 0,5l Kultur
Ovnfisk
Dansk Navn: Ovnfisk
Latinsk Navn: Thermobia domestica
Produktionsland: Tyskland
Størrelse: 10 mm
Indhold: 0,50l Pr. æske
Bestillingsvar: Bestilling senest Fredag kl 10:00 afsendelse Tirsdag eller Onsdag kommende uge.
Ovnfisk er et for mange garvede frø og krybdyrs folk kendt foderemne men også svært at få fingrene i. Grunden til dette er at ovnfisk som navnet antyder kræver en del varme og de er derfor ikke lette at sende på visse tidspunkter af året, derfor er dette insekt også sæsonbetonet og i kolde perioder vil det ikke være muligt at sende det. Ovnfisk gør sig godt i mindre terrarier med frøer og små gekkoer, insektet trives godt ved en lav fugtighed og er let for dyrene at fange. Ovnfisken er et af de ældste dyr på jorden, man mener at kunne spore dem 400 mio år tilbage i tiden og man mener derfor at dette insekt er et af de første der er gået på land i tidernes morgen. En ovnfisk hun kan lægge op til 6000 æg om året hvorfor ovnfisk modsat sølvfisk der ligger en snes æg om året er bedre som foderinsekter. Insektet er vildtlevende i asien men er grundet den høje varme som de kræver ikke at finde ofte i naturen i Europa.
Opbevaring: Ovnfisk kan opbevares i den æske de bliver tilsendt i og man kan drysse de antal dyr ud af den medfølgende æggebakke som man ønsker. De kræver ingen vand i den de optager væske fra den omkring værende luft.
Temperatur: Opbevares bedst mellem 35 og 40 grader Celsius. Ingen direkte sollys!
Fodring: Foder til dette insekt består af fiskeflager som allerede ligger i bunden af æsken når de fremsendes, alle typer af fiskeflager er brugbare til fodring af dette insekt.
Indhold Pr. 100g
Der er ingen undersøgelser af indholdet på ovnfisk men insektet er godt foder til farvefrøer, små gekkoer og firben eller mindre kamæleoner eller kamæleon unger.
Formering:
Formering af ovnfisk tager ca. 5-7 måneder så det er ikke et hurtigt formerende insekt.Ovnfiskene opbevares i en hvor i man putter fiskeflager de kan spise, noget vat og eventuelt et glas vand med en skumklud over.Temperaturen skal ligge på mellem 35-40 grader hvilket kan opnås med en pære eller en varmemåtte.I kulturen kan man med fordel også lægge æggebakker i kassen som ovnfisken kan skjule sig i.dette gør også høstning meget lettere.
Forsendelse:
Forsendelse af ovnfisk er mere kompleks i det dyrene kræver en høj mængde varme, derfor skal temperaturerne uden for i dagtimerne gerne ligge på omkring 20 grader celsius for at dette insekt kan sendes.Det kan ligeledes være en fordel at tilkøbe en heatpack også i sommerperioden for at sikre at dyrene kommer sikkert frem hvis temperaturen uventet skulle falde.Ovnfisk er derfor en sæsonvare der kun kan afsendes i sommerhalvåret som typisk er fra midten af maj eller først i juni til slutningen af august eller midten af september.År med lave temperaturer og manglende sommer kan ligeledes gøre det umuligt at sende ovnfisk.Når det er muligt at sende ovnfisk vil dette fremgå om den kan købes eller ej.