Komodo Skildpaddebord 90x45x21cm
Skildpaddebordet fra Komodo er super let at samle, og egner sig kun til små landskildpadder.
Bordet måler 90x45x21 cm, dette gør det nemt at få plads til skildpaddebordet på en kommode eller lignende.
Skildpaddebordet giver mere naturlige leveforhold i et åbent terrarie.
Der er indbyggede hule i bordet som har et hængslet låg, som giver nem adgang til at se skildpadderne uden at forstyrre dem.
Dette bo er rigtig hygiejnisk og let at rengøre.
Der kan tilkøbes ben til dette skildpadderbord der passer perfekt til.
Hvorfor må landskildpadder ikke gå på gulvet?
Det frarådes at holde landskildpadder på gulvet, det kan medføre at de dør i en yngre alder. Dette sker dels fordi de ikke er i naturlige omgivelser, hvilket der er et stort behov for.
Udover det, så ligger der også ofte støv på gulvet, og hvis det trækker, så kan man risikere at støvet ødelægger skildpaddens luftveje. Derudover kan der også være andre dyr i hjemmet, eksempelvis kat, hund mm. som går hen til den, hvilket kan være ubehageligt for skildpadden.
Undgå også at løfte skildpadden ud af dens terrarie, da dette stresser skildpadden, også selvom du tænker der måske er mere gå plads til den.
Hvis der kommer et tegn fra skildpadden om at den vil op af sit terrarie, er det altså ikke fordi den vil ned på gulvet og være, men fordi dens omgivelser ikke gør den tilpas.
Hvilket bundlag skal du vælge til din landskildpadde?
Det er absolut ikke ligegyldigt, hvad du bruger som bundlag. Bundlaget skal ikke være tørt, det skal meget gerne holdes fugtigt med hensyn til skildpaddens helbred og med hensyn til skildpaddeskjoldets udseende.
Hvis din skildpaddes hals og hoved ser tørt ud, og huden begynder at udvikle sig til flager, så er dit bundlag alt for tørt.
Omvendt må bundlaget ikke altid være fugtigt heller da dette kan give svamp, sørg derfor for at du vælger en bundlagstype som kan optage fugt men også afgive den igen i løbet af dagen.
Sprayer du om morgenen skal bundlaget gerne tørre ud i løbet af dagen da dette er naturligt, husk at fugtighed svinger fra art til art.
INDRETNING
Det er rigtig fornuftigt at have varme og ''kulde'' opdelt. Med dette menes der, at det ville være godt hvis du i den ene ende har en en varmelampe og at du i den anden ende ikke har noget varme ud over stuetemperatur. I det skildpadder er vekselvarmede som alle andre krybdyr er det nødvendigt for dem at kunne styre temperaturen ved at have en varm og en kold ende derfor må man ikke have varme i begge ender med mindre arten kræver dette.
Det ovennævnte system vil fungere for skildpadden, som om den faktisk er i naturen. I naturen skifter de nemlig mellem at være i skyggen i solen. På denne måde sikre man sig at skildpadden opretholder sin funktions temperatur på de 35-37 grader. Dette er også en af grundene til, at der ikke må være samme temperatur i hele terrariet.
Et glasterrarie skal du aller helst holde dig fra, da din skildpadde højest sandsynligt bare vil prøve at komme ud, da skildpadder ikke er det mest intelligente krybdyr. Glasterrarier kan derfor kun anbefales som nødplan i kort tid, hvis du eksempelvis er igang med at indrette terrariet.
Du må IKKE anvende bundvarme i dit terrarie, da skildpadder er vant til at varmen kommer oppefra og ikke nedefra, dog kan det være nødvendigt med bundvarme til visse arter.
Sørg derfor altid for at undersøge omkring din skildpaddes naturlige omgivelser inden du installerer bundvarme og gør det kun hvis du er 100% sikker på det er nødvendigt.
Bundvarme er ikke nødvendig til europæiske arter over hovedet.
Hvilken temperatur skal jeg have ved mine landskildpadder?
Grundvarmen i terrariet, også kaldt stuetemperaturen, skal ligge omkring 18-22 grader. Dette giver nemlig skildpadden rig mulighed for at kunne bevæge sig mellem de 2 varmeforhold.
Det er derfor en dårlig ide at vælge og stille terrariet op af en varmekilde, som eksempelvis en radiator. Dette er en dårlig ide, fordi det giver en for høj grundsvarme og det medfører at skildpadden ikke kan veksle temperaturen og dermed opretholde sin komfort temperatur. Din skildpadde mistrives derfor pga. den konstante varme.
Om natten er det helt okay at grundtemperaturen falder, faktisk helt ned til 15 grader eller lidt mere. Igen afhænger dette af arten af skildpadde. Hvis ikke du får grundvarmen til at falde, medføre det at skildpadden bibeholder en højere forbrænding/stofskifte i alle døgnets 24 timer. Dette kan være med virkende til at skildpadden får en masse sygdomme.
Er du i tvivl om hvad du skal bruge og hvilke produkter du skal vælge så læs indlæget på bloggen her.
Specifikationer
- ean13
- 0701029821507
- upc
- 701029821507